Zašto radio oglašavanje u digitalno doba?

13 Jul Zašto radio oglašavanje u digitalno doba?

Napredak tehnologije donio nam je mnoštvo načina za pristup sve većoj količini informacija. Međutim, radio i dalje igra vitalnu ulogu u današnjem svijetu i neprestano dokazuje svoju bezvremenost.

Kao medij, radio pruža puno više od spikera, vijesti i glazbe. Njegovu čar pronalazimo u neiscrpnom povezivanju ljudi i u emocijama koje prenosi slušateljima. Sve ove godine je preživio i napredovao jer se temelji na ljudskom glasu i sposobnosti prijenosa informacija uživo.

Zanimljivost prisustva na radio postajama nalazi se u izloženosti velikom broju slušatelja koje doseže u stvarnom vremenu pomoću posebno kreiranih poruka za određene ciljne skupine i specijaliziranih radijskih emisija.

Na lokalnoj razini imamo više radijskih postaja. Stoga je važno pažljivo izabrati onu radijsku postaju koja najbolje odgovara postavljenim ciljevima kampanje, željenoj lokaciji slušanosti i ciljanim skupinama.

Neke radijske postaje pokrivaju svoje ciljne skupine unutar grada Rijeke prema demografskim značajkama, preferenciji glazbe i radijskih emisija te prema tonu i stilu komunikacije. Benefit oglašavanja na lokalnim radijskim postajama je usko ciljanje skupina prema lokaciji stanovanja i kretanja, poput lokalne ponude i lokalnih događanja.
Ostale radijske postaje s druge strane pokrivaju cijelu Primorsko-goransku županiju. Oglašavanje na takvim radio postajama ima veću učinkovitost nego oglašavanje na nacionalnim postajama radi preciznijeg ciljanja tržišne skupine, a i cijena je daleko pristupačnija od oglašavanja na npr. televiziji ili u časopisima.

Radio se sluša na svakom mjestu i u bilo koje vrijeme te ulazi u podsvijest slušatelja. Zvučni efekti i posebno oblikovane poruke imaju moć privlačenja pažnje unatoč tome što slušatelji obavljaju druge stvari u pozadini te potiče na zamišljanje sebe na raznim događanjima i u okolnostima iz oglasnih poruka.

Prilagodljivost radija uočljiva je i u fleksibilnosti kreiranja poruka. Dovoljno je snimiti poruku potpunog sadržaja koja se potom dodatno oblikuje prema potrebama oglašivača, određenom dobu dana ili raznim aktualnim događajima. U vrlo kratkom vremenu moguće je preoblikovati, dodati ili isključiti određeni dio poruke.

Budući da naša agencija djeluje najviše regionalno, na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, imamo poseban odnos i dugogodišnju suradnju s medijima, kao što su Hrvatski Radio – Radio Rijeka, Laganini FM te radio Korzo. Upravo je taj poseban odnos s njima bio presudan za naše usluge koje su do sada prepoznale i redovno koriste razne tvrtke poput Dogma nekretnine, Hyundai Afro, Kimi Commerce, Ambienti Plus, i mnogih drugih.

Obratite nam se s povjerenjem jer vjerujemo kako ćemo zajednički pronaći ono što bi moglo doprinijeti unaprjeđenju vašeg posla i vaše vidljivosti.Blisko surađujemo sa vama kako bi razumjeli vaše potrebe i želje!