Poduzetnički inkubator Grada Kastva – KASPI

Category
Brending, Dizajn, Vizualni identitet
About This Project

Što je KASPI?
KASPI je suvremeni poduzetnički inkubator Grada Kastva, smješten u novoobnovljenoj zgradi u staroj jezgri grada: mjesto susreta građana, studenata, poduzetnika, investitora i stručnjaka koji dijele iste interese.
Digitalne tehnologije, „zeleni“ proizvodi i kreativna industrija samo su dio ovog projekta.

U sklopu projekta Kastav Smart Start, sufinanciranog od strane Europske Unije, osmislili smo vizualni identitet za poduzetnički inkubator KASPI.
Cilj je bio spojiti vrijednosti zelenog inkubatora i zelenih tehnologija te ih vizualno prenijeti kroz dizajn logotipa i branding projekta.
Prilikom razvijanja vizualne strategije i identiteta iskoristili smo boje i značajke koji su prepoznatljivi i karakteristični za digitalne tehnologije, „zelene“ proizvode i kreativnu industriju, a centralni dio logotipa zauzima bršljan; prema legendi kastavski je zvonik svojevremeno bio sav obrastao u bršljan, a priča oko čišćenja zvonika od bršljana postala je dijelom kastavskog kulturnog naslijeđa.
Suvremenim i minimalističkim pristupom naglasili smo bitne značajke inkubatora kombinirajući ih s tradicijskim elementima i prepoznatljivim obilježjem grada Kastva, što ga svakako čini prepoznatljivim i posebnim.

Blisko surađujemo sa vama kako bi razumjeli vaše potrebe i želje!