Copywrite za nove internet stranice KDVIK-a

24 Jan Copywrite za nove internet stranice KDVIK-a

Nova internet stranica Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka (KDVIK) produkt je suradnje KDVIK-a i agencije Kreativ Media Grupa d.o.o.  koja je svoj obol dala u vidu prilagodbe i jezičnog  osuvremenjivanja tekstova za novu stranicu.

Suradnja je nastala iz uočene potrebe predstavnika KDVIK-a o izradi internet stranice koja će tekstualno i vizualno biti lakša za razumijevanje,  gdje se postojeća zahtjevna terminologija prevela na jednostavniji, svima razumljivi jezik te, s druge strane, prepoznavanja Kreativ Media Grupe kao stručnog i pouzdanog partnera sposobnog uhvatiti se u koštac s tim izazovom, s obzirom na činjenicu da je tekst jedan od najvažnijih elemenata internet stranica i stoga mora biti jasan i uvjerljiv.

Osnovni korak u kreiranju funkcionalne i kvalitetne internet stranice uvijek predstavlja njezin tekstualni sadržaj. On mora biti dobro promišljen ali i praktičan. Tekstovi su temelj uspješnih internet stranica stoga je vrlo važno posvetiti im puno pažnje prilikom njihovog osmišljavanja i pisanja.

Kreativ Media Grupa temeljito je pristupila zadatku te je, koristeći moderniji jezični pristup sadržaju, komplicirane i stručne tekstove maksimalno pojednostavila kako bi ponuđeni sadržaj postao jasno razumljiv onome tko ga čita te time doprinijela bržem i efikasnijem protoku informacija.

S obzirom na činjenicu da su ljudi vizualna bića, uz copywrite tekstova pozabavili smo se i vizualnim sadržajem, odnosno  informacijskim grafikama. Na taj smo način kompleksne informacije pretočili u sliku, odnosno sadržaj  koji privlači i kojeg je lako usvojiti .

Rezultat višemjesečnog rada je profesionalno napisani tekst  i brojne informacijske grafike koji,  s jedne strane, komuniciraju s korisnicima na prilagođeni, odgovarajući način, a s druge pokazuju pouzdanost i stručnost KDVIK-a, njihove internet stranice i tvrtke, odnosno brenda.

Nit vodilja bila je učiniti da KDVIK, kao gradsko poduzeće,  putem online platforme tekstom i slikom uspješno komunicira sa svojim korisnicima te i na taj način bude na usluzi svojim građanima.